Waarom Goud Kopen

Er zijn meerdere redenen die juist goud kopen een goede belegging maken. Al deze redenen en soms zelfs al één er van zijn voor veel mensen aanleiding om te gaan beleggen in goud. De voordelen van goud kopen zijn voor professionele beleggers overduidelijk en ook andere beleggers hebben het beleggen in goud ontdekt.

Wij zullen u uitleggen waarom goud kopen één van de beste beleggingsvormen is. Goud is een edelmetaal waarvan slechts een geringe hoeveelheid beschikbaar is om te beleggen. Er is door de eeuwen heen veel meer goud gewonnen maar de grootste hoeveelheid is gebruikt in sierraden of ligt opgeslagen bij centrale banken. Een kleiner gedeelte is gebruikt door de industrie in bijvoorbeeld computerchips en andere toepassingen. Het is een schatting dat er tot nu toe ongeveer 165.000 ton aan goud is gedolven en daar komt jaarlijks zo’n 2500 kilo bij. Van deze 2500 kilo wordt het grootste gedeelte wederom opgeslagen door centrale banken of wordt verwerkt in sierraden. Het zal u met de wetenschap van deze getallen dan ook niet verbazen dat er een beperkte hoeveelheid goud. Veel mensen willen toch graag goud kopen waarom het dus zo waardevol is.

Deze cijfers verklaren nog niet waarom goud kopen nou een goede manier van beleggen is. Als u de historische ontwikkeling van de goudprijs bekijkt dan zult u zien dat de goudkoers erg veel schommelingen kent. Dit komt omdat de goudkoers door de beleggingsmarkt wordt bepaald en kortweg komt dat er op neer dat het een kwestie is van vraag en aanbod. De vraag is zoals hierboven aangeduid is, groot en het aanbod beperkt. Dit heeft er voor gezorgd dat door de jaren heen de goudprijs uitsluitend omhoog is gegaan. De stijgingen van de goudkoers zijn vaak niet op de korte termijn echt merkbaar, maar op de langere termijn is er wel degelijk een behoorlijke stijging.
De voordelen van goud kopen zijn daarmee gelijk duidelijk, goud kopen betekend dat uw belegging over een aantal jaren meer waard is. Hoe veel deze prijsstijging is hangt natuurlijk af van de goud handel maar over het algemeen mag u er van uit gaan dat de stijging in ieder geval net zoveel is als de inflatie. Dit is afhankelijk van de koers op het moment dat u besloot tot goud kopen over te gaan. Veelal leveren beleggingen over meerdere jaren grotere winsten op, dit blijkt uit het feit dat in 1970 de prijs van goud rond de 35 dollar lag en begin 2011 de prijs van goud door de 1500 dollar grens ging. U moet er toch niet aan denken dat u in 1970 dacht, ik ga goud kopen waarom niet.

Door de jaren heen is overduidelijk gebleken waarom goud kopen een goede belegging is. De inflatie wordt met gemak terug verdiend en er valt over het algemeen ook nog een mooie winst te boeken. Dit is ook de reden waarom goud kopen vaak een toevluchtsoord is voor professionele beleggers, als ze geen of te weinig winst maken met andere vormen van beleggen dan zoeken ze hun toevlucht in goud beleggingen. De vlucht van professionele beleggers naar goud beleggingen heeft vaak een duidelijk invloed op de koers van goud. Door hun aan- en verkoop gedrag zijn de schommelingen vaak heviger dan op andere momenten en daar halen professionele beleggers dan ook hun resultaat uit.

Het is natuurlijk niet altijd zo dat u winst maakt, als u goud voor een recordprijs koopt dan is het heel waarschijnlijk dat u uw belegging een hele tijd aan moet houden wilt u enige winst maken. Als voorbeeld valt hierbij te noemen de recordprijs van 1981 van 599 dollar per Troy Ounce, als u destijds besloten had tot goud kopen had u dertig jaar moeten wachten om de inflatie terug te verdienen want pas begin 2011 is de goudprijs zo hoog gekomen dat deze terugverdiend zou zijn. Aan de andere kant kunt u dit ook als één van de voordelen van goud kopen zien, het kan dertig jaar duren maar u krijgt uw geld terug.

De voordelen van goud kopen zijn wat ons betreft duidelijk, een belegging in goud brengt op de langere termijn een zekere winst. Dit is waarom goud kopen volgens ons een zekere belegging is waar u niet mee stuk kan gaan.

Comments on this entry are closed.