Nugget Kopen

Het beleggen in goud heeft door de jaren heen een enorme vlucht genomen, hierbij kan met kiezen om goudbaren te kopen of men kiest voor het kopen van gouden munten. Één van die munten die erg populair is onder beleggers is de Australische gouden Nugget.

In de wereld van de beleggingsmunten is het tegenwoordig een drukte van jewelste, de keuze is enorm en een Australische Nugget kopen is slechts één van de vele mogelijkheden. Nadat de Canadese Maple Leaf de concurrentie aangegaan was met de Zuid Afrikaanse Krugerrand werden steeds meer gouden munten geïntroduceerd. Het jaar 1986 was het geboortejaar van twee belangrijke gouden munten, naast het feit de Amerikaanse Gold Eagle werd geïntroduceerd is sinds dat jaar de Australische Gold Nugget kopen mogelijk. Een paar jaar na de introductie van de Nugget en de Gold Eagle werd de Europese markt zelfs verreikt met de introductie van de gouden Vienna Philharmonic. De Nugget echter bleek vanaf het begin erg populair onder beleggers en bleek een goede concurrent voor de Canadese Maple Leaf. Tegenwoordig kunt u vaak een Nugget online kopen maar ook winkels van steen hebben soms een aardige voorraad.

De Australische gouden Nugget werd zoals gezegd in 1986 voor het eerst geslagen om de concurrentie aan te gaan met de Canadese Maple Leaf en om een graantje mee te pikken van de groeiende vraag naar gouden beleggingsmunten, dit was natuurlijk ter ondersteuning van de eigen goudproductie. De Nugget werd in 5 verschillende gewichten geslagen van 99,99% puur 24 karaat goud. Zo was een Nugget kopen vanaf het begin mogelijk met een gewicht van 1 troy ounce, een halve troy ounce, een kwart troy ounce, een tiende troy ounce en een twintigste troy ounce. Dit waren ook de gewichten die voor andere munten golden en de Nugget was daarmee een directe concurrent. Omdat beleggers steeds meer gingen beleggen en de vraag naar nieuwe munten bleef toenemen besloot met in 1991 ook grotere munten te gaan slaan. Het kopen van Nugget munten van twee troy ounce, tien troy ounce en 1 kilo was daarmee mogelijk en er werd vanaf het begin veel gebruik van gemaakt. Deze grote gouden Nugget munten hielpen ook om de productie kosten laag te houden en behoren tot de grootste munten die ooit geslagen zijn. De Nugget munten hebben allemaal de status van wettig betaalmiddel waardoor zijn onder de Australische nationale wetgeving vallen. De gouden Nugget is één van de weinige gouden beleggingsmunten die jaarlijks de afbeelding wijzigt, de andere munt is de Chinese gouden Panda. De eerste drie jaar dat de Nugget geslagen werd kreeg de Nugget een plaatje mee van verschillende soorten ‘nuggets’, vanaf 1989 werden de ‘nuggets’ vervangen door verschillende soorten kangoeroes. Naast de afbeelding staat op die zijde ook het gewicht, de puurheid van het goud en het jaartal waarin de munt geslagen werd vermeld. Aan de andere kant ziet u bij het Gold Nugget kopen een afbeelding van koningin Elizabeth van Engeland staat samen met de ‘face value’ van de munt. De Britse koningin Elizabeth is ook de koningin van Australië omdat Australië een onderdeel van het Britse gemenebest is.

Het feit dat u bij het online Nugget kopen niet altijd een waarheidsgetrouw plaatje te zien krijgt kan het wel eens lastig maken om de beslissing te nemen om tot aankoop over te gaan van een munt die elk jaar een andere afbeelding heeft. Een online handelaar heeft er echter alle belang bij om eerlijk zaken met u te doen en zal u graag een garantie over de echtheid van de munt geven zodat een Nugget online kopen geen problemen op hoeft te leveren. Het voordeel van een het online goud kopen is dat een online winkel veel minder kosten maakt dan een winkel van steen. De kosten die een winkel maakt zullen immers opgebracht moeten worden door bij de verkoop prijs een bedrag op te tellen. Bij een Gold Nugget kopen bij een winkel van steen zal dus een groter deel van het aankoop bedrag uit kosten bestaan dan dat bij een online winkel het geval is. Ook zal een winkel van steen niet op elk moment haar prijzen aanpassen aan de hand van de internationale goudprijs, dit betekend dus dat een winkel van steen voldoende marge moet hebben om eventuele prijsstijgingen op te kunnen vangen. Als u wel bij een winkel van steen een gouden Nugget wilt kopen dan zult u met uw aanwinst over straat naar huis moeten. U kunt zich wel voorstellen dat dit bij de prijzen die u in 2011 moest betalen al geen prettig idee was.

Bij het online Nugget kopen heeft u van dit alles geen last, de prijs die u moet betalen wordt op het moment van aankoop vastgesteld aan de hand van de internationale goudprijs. Deze prijs blijft vast staan vanaf het moment van bestellen tot het moment dat u uw bestelling hebt betaald, hierbij geld over het algemeen een maximum periode van 5 dagen vanaf het kopen van een Nugget. Zodra u uw bestelling betaald hebt zal deze worden verwerkt en wordt de verzending gereed gemaakt. De verzending bij het online Nugget kopen geschied per aangetekende post, ook wordt hierbij een verzekering afgesloten die maximaal 5000 euro uit keert in geval van verlies van de verzending. Binnen enkele dagen na de verzending ontvangt u uw verzending thuis en zult u uw felbegeerde gouden Nugget in uw bezit hebben. Hopelijk hebt u wel goed opgelet op de opslag van de Nugget, bij het Nugget kopen geeft u namelijk een aardig bedrag uit en dat wilt u wel veilig op slaan. Het veilig opslaan van de Nugget is echt een must, een deugdelijke kluis is hierbij onmisbaar en u moet hier voor aanschaf rekening mee houden. Aangezien elke Nugget in een eigen plastic doosje wordt geleverd zult u de Nugget wel niet zo heel erg snel kwijtraken. Nu maar hopen dat de koers van goud een mooi eind omhaag zal gaan en dat de kosten voor het kopen van de Nugget snel terug verdiend zijn.

Comments on this entry are closed.