Kilo Goud Kopen

Als u geen professionele belegger bent dan denkt u bij goud kopen waarschijnlijk aan één of meerdere mooie beleggingsmunten of aan enkele kleine baartjes goud. Wellicht hebt u wel iets meer te beleggen en gaat u voor goudbaren van 100, 250 of zelfs 500 gram. Een kilo goud is echter voor een hele kleine groep mensen weggelegd. Wij hopen voor u dat u hier ook bij hoort maar meestal gat het toch echt over professionele beleggers die zulke bedragen kunnen investeren.

Dat professionele beleggers grote bedragen beleggen is wel duidelijk, zij doen dit ook vaak zonder blikken of blozen en een kilo goud kopen is voor hen net zo iets als een nieuwe ballpoint halen. Vaak doen ze dit dan ook met geld dat niet van henzelf is maar van hun werkgever of in sommige gevallen van klanten. Omdat het hierbij om hun werk gaat is een zekere mate van afstandelijkheid of nuchterheid ook heel verstandig. Omdat het om andermans geld gaat en die een mooie winst verwachten is een professionele aanpak nodig om een mooie winst terug te geven.

Als u echter in de positie bent om zelf te gaan beleggen en u wilt een kilo goud kopen dan zult u zich wel drie maal achter de oren krabben om zeker te weten dat de hele transactie goed verkoopt en of u wel het juiste moment gekozen hebt. Dit laatste is heel belangrijk omdat u voordat u over gaat tot goud kopen kilo prijs met kilo prijs moet vergelijken. Dit komt omdat de koers van goud voortdurend op en neer gaat, de goudkoers wordt bepaald door de wereld handel in edelmetalen en van deze koers zal uw handelaar de prijs betalen waarvoor u een kilo goud kopen kan. En als u dan uw goud gekocht hebt dan bent u nog niet zeker van een mooie beleggingswinst. De schommelingen van de prijs van goud zullen voortduren en u hoeft zeker op de korte termijn niet al te veel resultaat te verwachten. Goud kopen wordt dan ook veelal gedaan als lange termijn belegging en u mag over een langere termijn zeker een mooie winst verwachten.

Als u dus in de gelukkige omstandigheid verkeert dat u een bedrag van tussen de 30.000 en 35.000 euro te investeren hebt, dan is een kilo goud kopen wellicht iets voor u. Het is echter niet iets dat u even bij de supermarkt op de hoek doet, u zult hiervoor bij een handelaar moeten zijn die gespecialiseerd is in de verkoop van beleggingsgoud. Bij deze handelaren kunt u ook terecht voor het online goud kopen maar dan moet u er niet van uit gaan dat dit zonder meer thuis bezorgd wordt. U zult uw goud vaan zelf op moeten halen of laten halen en dan zult u ook over een goede kluis moeten beschikken om het op te bergen. Een andere mogelijkheid is een kilo goud kopen en het elders en zelf mogelijk bij uw handelaar in de kluis te laten liggen, dit scheelt een hoop kopzorgen en de investering is er niet minder om.

Als u online goud kopen wil dan zult u over het algemeen dit goud moeten bestellen, de meeste handelaren hebben hoeveelheden van een kilo niet in voorraad en zullen dit eerst zelf aan moeten kopen. De prijs die uw handelaar u echter op het moment van aankoop vraagt zal echter blijven staan totdat uw betaling binnen is. Aan de aankoop van een kilo goud zijn wel vaak andere voorwaarden verbonden dan aan de verkoop van kleinere gewichten en u doet er goed aan deze aandachtig door te nemen alvorens u een bestelling plaatst.

Als het juiste moment afgewacht hebt dat de goud koers op een laag punt is en u een kilo goud kopen gaat dan is het wachten begonnen. Het wachten op een goede ontwikkeling van de goudprijs waardoor uw investering de winst oplevert waar het toe in staat is. Als u uw geld weg zet voor een termijn van zo’n twintig jaar dan hoeft u niet verbaasd te zijn als u na de correctie van de inflatie een winst op strijkt van zo’n vijftig procent. En dit is precies waar goud kopen kilo of minder over gaat en waar u als u het goed doet ook van kan profiteren.

Comments on this entry are closed.