Gouden Munten Kopen

Als u iemand bent die het geweld van het beleggen van grote bedragen graag aan u voorbij laat gaan maar toch een leuke voorraad goud aan wilt leggen dan is het kopen van gouden munten iets voor u. Het beste aan het fysiek gouden munten kopen is misschien wel dat u zolang als u uw belegging aan houdt, u een hele mooie verzameling hebt om naar te kijken terwijl deze in waarde toeneemt.

Niet in de laatste plaats zult u moeten bekennen dat u voor de aankoop van gouden munten niet zo diep in e buidel hoeft te tasten als voor de aankoop van grotere goudbaren. Waar handelaren vaak niet tot verzending over gaan van kleine goudbaren omdat dit vaak niet economisch interessant is, worden beleggingsmunten veelal gewoon verzonden. Uitzondering zouden kleine munten kunnen zijn maar die zijn ook vaak gemakkelijk op te halen en aan te kopen bij daarin gespecialiseerde handelaren. Bij het beleggen in munten heeft u bovendien een hele ruime keuze omdat veel landen ter wereld munten van goud geslagen hebben die onder verzamelaars en beleggers erg geliefd zijn. Onder de bekendste beleggingsmunten mag u de Maple Leaf uit Canada, de Australische Golden Nugget en natuurlijk de eerste echte beleggingsmunt de Krugerrand uit Zuid Afrika rekenen. Gouden munten kopen van deze soorten verzekert u van een vorm van beleggen die ruim voor handen is en overal erkend wordt. Er zijn veel meer soorten beleggingsmunten die van goud geslagen zijn maar die zijn vaak veel minder bekend en er zijn er ook vaak minder van geslagen.

Ook onder verzamelaars zijn bepaalde gouden munten zeer geliefd, dit komt omdat de Munt die deze munten geslagen heeft ook vaak speciale extra gave munten slaat. Het zijn dan ook over het algemeen verzamelaars die deze gave gouden munten kopen, voor beleggingsdoeleinden maakt het immers niet uit hoe de munt er uit ziet want het gaat hierbij om de waarde in goud. Een standaard gouden beleggingsmunt heeft over het algemeen een gewicht van 1 Troy Ounce aan goud. Het gewicht van deze munten komt overeen met het gewicht dat gebruikt wordt om de internationale goud prijs uit te drukken. De internationale goudprijs wordt uitgedrukt in een bedrag aan dollars of euro’s per Troy Ounce en is dus makkelijk te vergelijken met de prijs die u moet betalen als u gouden munten kopen wil. Het enige verschil in de prijs die u tegen kan komen is dat u voor speciale gave munten vaak iets meer moet betalen omdat deze een hogere verzamelwaarde hebben.

Voor het gouden munten kopen die een gewicht van 1 Troy Ounce hebben zult u wel met een bedrag op de proppen moeten komen. Deze munten vertegenwoordigen een waarde aan goud die overeen komt met de internationale goud prijs en die lag begin 2011 zelf op ruim 1000 euro. Indien u niet in staat bent om een standaard beleggingsmunt aan te schaffen dan bieden sommige muntsoorten u ook de mogelijkheid om kleinere uitvoeringen te kopen. De meeste gouden munten worden ook geslagen in gewichten aan goud van een halve Troy Ounce, een kwart Troy Ounce, een tiende Troy Ounce en een twintigste Troy Ounce. Door deze kleinere uitvoeringen wordt het kopen van gouden munten mogelijk als u niet de beschikking hebt over het bedrag dat nodig is voor de aankoop van een standaard munt. Deze kleine munten maken het ook mogelijk om een mooie verzameling aan beleggingsmunten aan te kopen. U kunt deze gouden munten kopen en bijvoorbeeld uit stallen als verzameling terwijl deze aan waarde toeneemt.

Aangezien beleggingsmunten door de Munt geslagen worden en vaak ook als wettig betaalmiddel geldig zijn, worden deze beschermd oor de verschillende nationale wetgevingen. Dit betekend dus dat de zuiverheid, afmetingen en echtheid goed gedocumenteerd zijn en streng gecontroleerd wordt. U kunt dan ook gerust deze gouden munten kopen bij een betrouwbare handelaar en later ter verkoop aan bieden omdat de echtheid snel te controleren is. De verzameling van fysiek gouden munten die u als belegging aan legt zal in waarde toenemen net als goudbaren dat ook doen. Als u op het juiste moment tot gouden munten kopen bent overgegaan en u verkoopt ze bij een hogere goudkoers dan is de beleggingswinst die u dan boekt het resultaat van uw beleggingen.

Comments on this entry are closed.