Goud Sparen

Beleggen in goud is een goede manier om een mooie winst te maken van een geld bedrag dat u niet direct nodig hebt voor andere doeleinden. Als het aankopen en verkopen van goud teveel werk is of u bent niet zo gecharmeerd van in het bezit hebben van fysiek goud, dan kunt u er ook kiezen voor het sparen van goud. Hierbij maakt u wel de winst die beleggingen in goud op kunnen leveren maar u hoeft zelf geen goud aan te kopen of zelfs thuis te bewaren.
Het behalen van winsten die gegenereerd zijn door de ontwikkeling van de goudkoers kan op meer manieren dan alleen door het aankopen van fysiek goud. Een goud spaarplan kan dezelfde opbrengsten bieden als goud beleggingen met de voordelen van een dergelijk plan. Goud sparen door middel van een spaarplan kan veel werk besparen als u zich hier goed op voor bereid. Goud spaarplannen zijn erg geschikt voor mensen die geen ervaring hebben met beleggen in goud maar er graag kennis mee willen maken. Ook kunt u al goud sparen met kleine bedragen indien het beleggen van grote bedragen u afschrikt. Goud spaarplannen zijn dan ook bereikbaar voor beleggers met elk budget, u kunt al deelnemen aan een spaarplan voor 1 gram goud.

Door middel van een spaarplan goud winsten behalen is eenvoudig, zodra u een spaarplan hebt geopend legt u een bedrag is, van dit bedrag zal de beheerder van het spaarplan vervolgens goud aankopen. Als een keertje iets meer geld weg te zetten hebt dan kunt ook een groter bedrag inleggen, de beheerder zal dan eenvoudig weg meer eenheden aankopen. Zoals u zult begrijpen zijn aan een dergelijk goud spaarplan kosten verbonden, deze kosten bestaan voor een groot gedeelte uit vaste kosten die gedragen moeten worden ongeacht de grootte van de transactie. Hoe meer mensen er echter goud sparen hoe lager de kosten voor elk individu zullen zijn, de kosten worden dan namelijk gedeeld door alle spaarders. De handelaar waar de beheerder van het spaarplan goud aan koopt is afhankelijk van de beschikbaarheid van de aan te kopen hoeveelheid goud. De plaats waar de beheerder het goud bewaard hangt af van de beheerder, als de beheerder uw eigen handelaar is dan zal hij het goud van zichzelf kopen en het zelf bewaren. Als de beheerder een bank of andere financiƫle instelling is dan kan deze het goud bij verschillende handelaren aan kopen en daar laten bewaren of zelf in bewaring nemen. Het is raadzaam om dit na te vragen alvorens u besluit dat goud sparen voor u is weggelegd.

Zoals gezegd kunt u al voor kleine bedragen goud sparen, 1 gram goud spaarplannen beginnen vaak al bij een inleg van 50 euro. Andere spaarplannen zijn er voor diverse hoeveelheden en variƫren van 2,5 gram tot 1 kilo. Het ligt er maar net aan hoeveel geld u in wilt leggen en wanneer de inleg gedaan moet worden. Met een maandelijkse inleg van 50 euro kan het sparen van goud na een aantal jaar een hele mooie winst opleveren. Zeker als de stijgende lijn die de prijs van goud de laatste jaren laat zien wordt doorgezet. Het gemak dat goud spaarplannen u bieden bij het goud sparen en de flexibiliteit die beheerders u bieden als u over wilt schakelen naar een ander plan, brengen winsten uit het beleggen van goud binnen het bereik van iedereen. 12

Goud sparen is met de introductie van spaarplannen een mogelijkheid geworden waar iedereen van kan profiteren. Het is niet langer voor behouden aan professionele beleggers of aan mensen die alle tijd van de wereld hebben om zich van alles wat er zich in de beleggingswereld af speelt op de hoogte te stellen. Het sparen van goud is voor iedereen bereikbaar geworden die maandelijks een bedrag opzij kan zetten en gaat daarmee de concurrentie aan met traditionele spaarrekeningen die vaak heel weinig rente opleveren en zeker geen winsten. Als u meer wilt weten over deze spaarplannen dan kunt u het beste advies vragen aan uw beleggingsadviseur, hij of zij is van alle relevante feiten op de hoogte en kan u helpen kiezen uit de verschillende aanbieders en u door het proces van het openen van een goud spaarplan heen loodsen.

Comments on this entry are closed.