American Eagle Kopen

Beleggen kan op vele manieren, er zijn natuurlijk de traditionele vormen van beleggen waar u uw geluk mee kunt beproeven maar u kunt ook in goud gaan beleggen. Als u voor dit laatste kiest dan hebt u vervolgens de keuze om in goudbaren te gaan beleggen of in gouden munten. Bij de gouden munten hebt u absoluut de meeste keuze uit de verschillende soorten munten, een mogelijkheid die door veel beleggers gekozen wordt is het kopen van American Eagle munten.

Een American Eagle kopen zorgt e niet alleen voor dat u een hele mooie winst kunt behalen, ook het u met deze Amerikaanse beleggingsmunt gewoon een hele mooie munt in huis. Uiteindelijk gaat het bij het beleggen in goud natuurlijk om de winst die u uit uw beleggingen kunt behalen maar veel beleggers kiezen er ook voor om hun beleggingen uit te stallen. Op die manier hebt u een hele mooie vorm van decoratie die u bijna meer waard kunt zien worden. Dit laatste hangt natuurlijk af van de ontwikkelingen van de goudkoers maar met goud zit dit meestal wel goed. Een nog veel betere manier van beleggen is online American Eagle kopen omdat u dan de deur niet uit hoeft om toch een mooie beleggingsportefeuille op te bouwen.

De American Eagle is een beleggingsmunt die in 1986 voor het eerst geslagen werd door de United States Mint. Daarvoor is door het Amerikaanse congres in 1985 de Gold Bullion Coin Act aangenomen en door President Ronald Reagan ondertekend. Deze wet regelde dat de Amerikaanse staat de opdracht gaf om met de gouden Eagle een beleggingsmunt te gaan slaan die volledig uit nieuw goud van Amerikaanse boden bestaat. Dit betekende natuurlijk een enorme boost voor de Amerikaanse goud industrie en dat was, net als voor andere landen die ook beleggingsmunten uitbrachten, precies de bedoeling. De Amerikanen hadden goed gekeken naar het succes van de Canadese Maple Leaf en Down Under werd ook in 1986 de gouden Nugget geïntroduceerd als middel om mee te kunnen profiteren van het succes van de Zuid Afrikaanse Krugerrand. De Amerikanen zouden geen Amerikanen zijn als ze de introductie van de American Eagle niet groots aan zouden pakken. De gouden Eagle kreeg de status van wettig betaalmiddel mee om de munt goed te kunnen beschermen tegen valsemunterij en om streng om de kwaliteit te kunnen letten. Ook werden er door de United States Mint zulke grote aantallen geslagen dat de American Gold Eagle als snel een groot marktaandeel veroverde.

Een American Eagle kopen zal u een munt opleveren die niet gemaakt is van puur goud maar een goudgehalte van 22 karaat heeft. Bij het kopen van de American Eagle koopt u naast een munt van 91,67% goud ook 3% zilver en 5,33% koper. De American Mint heeft voor deze legering gekozen om de munt slijt vaster te maken, het is per slot van rekening een munt die als wettig betaalmiddel gebruikt kan worden. De Amerikaanse regering garandeert dat de hoeveelheid goud die op de munt vermeldt staat ook daadwerkelijk in de munt verwerkt zit. De American Eagle van 1 troy ounce goud weegt vanwege de legering met zilver en koper dan ook 33,93 gram. Vanaf het begin kon met ook een American Eagle kopen die een gewicht van een halve troy ounce, een kwart troy ounce en een tiende troy ounce hadden. Op de voorkant van de gouden Eagle staat Lady Liberty afgebeeld met daarbij het jaartal waarin de Eagle geslagen is. Op de achterkant van de munt staat natuurlijk een Eagle afgebeeld, er staat een Eagle op die op een nest aan vliegt waarom een andere zit te broeden. Ook staat er op de achterkant ven de American Eagle het gewicht aan goud dat in de munt zit en de ‘face value’ van de munt, verder is de achterkant voorzien ven de spreuk ‘In god we trust’ en ‘E Pluribus Unum’. De eerste spreuk kunt u vergelijken met de spreuk ‘God zij met ons’ die op onze munten te vinden zijn, de tweede spreuk is Latijn en komt van het Amerikaanse zegel en betekend zo veel als ‘ Uit vele, één’. Vanaf het moment van introductie kon u de American Eagle kopen als beleggingsmunt of als ‘proof’ ofwel verzamelmunt. Bij ‘proof’ munten wordt er extra aandacht besteed aan de kwaliteit waarbij er alles aan gedaan wordt om maar geen krasjes voor te laten komen.

Ook al kunt u bij het kopen van een American Eagle zien wat de ‘face value’ van de munt is, de munt is natuurlijk veel meer waard omdat de prijs van goud veel hoger is. Dit komt omdat de ‘face value’ ten tijde van de introductie in het ontwerk gezet is en dit ontwerp, afgezien van het jaartal waarin de munt geslagen wordt, niet veranderd. De waarde die een American Eagle heeft wordt bepaald door de international goudprijs omdat het beleggers om het goud in de munt gaat. Bij het online American Eagle kopen wordt de prijs die u moet betalen vastgesteld op het moment dat u een bestelling plaatst. Als u besluit om een American Eagle kopen te gaan bij een winkel van steen moet u opletten dat u niet teveel betaald. Een winkel van steen maakt veel hogere kosten dan een online winkel en bovendien wil men munten die erg mooi zijn graag voor meer dan de goudprijs verkopen omdat ze zo mooi zijn. Voor verzamelaars is het kopen van een American Eagle voor meer dan de goudprijs zeker een optie om een mooi exemplaar in handen te krijgen maar voor beleggers is alleen de prijs van goud van belang.

Zodra u een order plaats voor online American Eagle kopen wordt de prijs voor een periode van vijf dagen vastgezet. Gedurende deze vijf dagen hebt u de tijd om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen, lukt dit niet dan vervalt de bestelling. Zodra u aan uw verplichtingen voldaan hebt wordt uw bestelling verstuurd naar het door u opgegeven adres per aangetekende post waarbij de gehele waarde tot een bedrag van 5000 euro verzekerd is. Uit het bovenstaande blijkt dat online een American Eagle kopen voor u een veel aantrekkelijker optie is dan u bij een winkel van steen vervoegen. U kunt bijvoorbeeld eens kijken naar online goud kopen bij de online goud handel die u op deze website kunt vinden.

Comments on this entry are closed.