500 Gram Goud Kopen

Er is een grote kans dat u niet bij de kleine groep beleggers hoort die het zich kan veroorloven bij het goud kopen 500 gram in één keer aan te schaffen. De waarde van een halve kilo goud bedraagt vele duizenden euro’s en die heeft nu eenmaal niet iedereen zomaar liggen. Een halve kilo goud kopen is dan ook veelal voorbehouden aan professionele beleggers of mensen die het toevallig wel voor beleggingen hebben liggen.

De vele duizenden euro’s die u neer moet tellen om over te gaan tot 500 gram goud kopen zijn niet voor iedereen weggelegd. Er is een kleine groep beleggers die zich dit kan veroorloven en die geen professionele beleggers zijn. Over het algemeen zijn het dan ook deze professionele beleggers die hoeveelheden goud van 500 gram aan kopen. Beleggers die goudbaren kopen die een gewicht van 500 gram hebben komt bij handelaren dan ook niet zo heel vaak voor en daarom hebben veel handelaren dit dan ook niet op voorraad. Deze handelaren hanteren voor deze gewichten een levertijd waarbij de prijs al wel vastgezet wordt.

Het komt ook regelmatig voor dat professionele beleggers 500 gram goud kopen en het niet eens bij de handelaar terecht komt. Gezien de waarde die het vertegenwoordigd worden goudbaren van 500 gram eigenlijk altijd bij gespecialiseerde bedrijven opgeslagen waarbij er alles aan gedaan is dat de veiligheid is gegarandeerd. De kans is heel groot dat de handelaar eerst zelf een halve kilo goud kopen moet om dit vervolgens aan de belegger te verkopen. Vaak wordt de hoeveelheid goud dan ook direct bij het door de belegger aangegeven adres afgeleverd, ook komt het regelmatig voor dat dit adres hetzelfde is. Dit betekend dat deze 500 gram goud twee maal verkocht wordt maar dat het niet eens van de plaats komt. Dit komt omdat er simpelweg niet zo heel veel plaatsen zijn waar dit soort hoeveelheden bewaard worden. Deze gang van zaken is slechts een schril contrast van het goud kopen van kleinere gewichten die verstuurd of opgehaald worden en al zeker niet te vergelijken met het aankopen van beleggingsmunten die juist bedoeld zijn om zo af en toe wat daglicht te zien.

Het klinkt dus nogal saai omdat bij het goud kopen 500 gram zo’n hoeveelheid is die u vrijwel nooit in uw handen zult krijgen ook al kunt u het zich misschien veroorloven. Toch zijn er wel degelijk voordelen verbonden aan dit soort belegging aankopen, 500 gram goud kopen is namelijk redelijk voordelig als u het vergelijkt met kleinere hoeveelheden. De kosten die er met uw aankoop gemoeid zijn en die aan u in rekening gebracht worden zullen namelijk niet drastisch meer worden naarmate de hoeveelheid goud toeneemt. Ook zal er voor het goud kopen van deze hoeveelheden niet opeens een grotere opslag geregeld hoeven te worden omdat 500 gram goud nog steeds een hele kleine omvang heeft, een grote dobbelsteen van 3 centimeter, dat is alles.

Het beste aan het beleggen in goud in deze hoeveelheden is natuurlijk de waarde vastheid die goud kopen u biedt. Aangezien goud, zeker in de langere termijn, nooit haar waarde verliest mag u er van uit gaan dat u naar verloop van tijd minstens de waarde van uw belegging plus de inflatie terug krijgt. Beleggen in goud kunnen gezien de ontwikkeling van de goudprijs van de afgelopen tientallen jaren u echter waarschijnlijker een mooie winst op leveren. Als u in de gelukkige omstandigheid bent dat u 500 gram goud kopen kan, dan mag u verwachten dat u een behoorlijke winst maakt. Dit is zeker zo als u bedenkt dat 500 gram goud een waarde van vele duizenden euro’s heeft, het is met het beleggen in goud net zo als met andere beleggingen, hoe hoger het belegde bedrag, hoe hoger de uiteindelijke winst zal zijn. Daarom is het goudbaren kopen van 500 gram voor diegenen die het zich kunnen veroorloven een buitengewoon winstgevende belegging.

Het is dus niet voor iedereen weggelegd om tot 500 gram goud kopen over te gaan maar als u ooit in de gelegenheid bet dan is het één van de beste investeringen die u kunt doen. Maar als u besluit tot goud kopen in deze hoeveelheden dan moet u wel heel goed weten waar u mee bezig bent en dit betekend dat u zich heel goed moet verdiepen in alles wat er bij het beleggen in goud komt kijken.

Comments on this entry are closed.