50 Gram Goud Kopen

Als u serieus aan een mooie beleggingswinst wil gaan werken dan kunt u grotere hoeveelheden goud kopen. Als uw budget dat toe laat dan groeit op die manier de door u belegde hoeveelheid goud sneller waardoor er ook sneller beleggingswinsten te boeken zijn.

Als u bijvoorbeeld besluit tot een hoeveelheid goud kopen van 50 gram in één keer dan is het al heel snel de moeite waard om uw aankopen thuis te laten bezorgen en zelf het beheer over uw goud over te nemen. Zoals u weet raden handelaren aan om pas vanaf 100 gram goud tot verzending over te gaan omdat anders de kosten van verzending niet opwegen tegen de hoeveelheid goud die u aanschaft. Het voordeel van 50 gram goud kopen is dat u dus al heel snel een verzending bij elkaar hebt gespaard en uw goud dus thuis kunt laten bezorgen.

Er zitten meer voordelen aan 50 gram goud kopen in één keer, u zult ongetwijfeld begrijpen dat er bepaalde kosten verbonden zitten aan goud transacties. Deze kosten zijn niet de kosten die te maken hebben met verzending want die worden over het algemeen apart in rekening gebracht maar het zijn de kosten die de handelaar maakt om zijn bedrijf te runnen. Deze kosten worden verdeeld over het goud dat de handelaar verkoopt en dat betekent dat dit opgeteld wordt bij de goudprijs. Een hoeveelheid van 50 gram goud kopen wordt op deze manier vermeerderd met een klein bedrag dat deze kosten moet dekken. Als u ervaring hebt met online goud kopen dan zult u weten dat grotere hoeveelheden goud in verhouding iets goedkoper zijn dan kleinere hoeveelheden. Dit zelfde principe komt u overal tegen, op de markt zult u in verhouding ook iets meer betalen voor één sinaasappel in vergelijking met een hele zak vol. Bij de aankoop van 50 gram goud is dit dus niet anders, u betaalt in dat geval iets minder dan tien keer de prijs van een goudbaartje van 5 gram.

Als u tot 50 gram goud kopen over wilt gaan dan zult u wel iets dieper in de buidel moeten tasten. Als u de prijs van 50 gram goud vergelijkt met de aanschaf van gouden beleggingsmunten dan moet u er op rekenen dat u tweederde meer moet betalen. Als dit boven uw budget is dan kunt u dus overwegen om in beleggingsmunten te gaan beleggen in plaats van goudbaren van 50 gram. Deze beleggingsmunten hebben als voordeel dat ze een mooie verzameling vormen en dat bij verkoop de koper eenvoudig kan bepalen of hij of zij echte waar aan koopt. Dit komt omdat in tegenstelling to goudbaren, beleggingsmunten aan strenge eisen moeten voldoen als het op gewicht en afmetingen aan komt. Bij goudbaren is er geen uniforme regelgeving als het op afmetingen aankomt, baren van 50 gram goud worden speciaal voor beleggingsdoeleinden door verschillende handelaren vervaardigd. Er zijn een aantal grote handelaren die zelf een norm hebben bedacht, zo is 50 gram goud kopen in baren van Umicore veilig omdat deze baren door een grote handelaar gemaakt zijn en deze handelaar een certificaat afgeeft die correspondeert met het serie nummer op de goudbaar. Naast een serie nummer zijn deze goudbaren ook voorzien van een stempeling die het gewicht en de zuiverheid van het goud weergeeft, ook staan er de gebruikelijke merktekens op die op vrijwel alle goudbaren terug te vinden zijn.

Bij online goud kopen bij een betrouwbare handelaar zult u uitsluitend goudbaren aantreffen die door grote handelaren gegarandeerd zijn. Een hoeveelheid goud kopen van 50 gram is op die manier volledig veilig en u kunt bij verkoop altijd de echtheid van uw bezit aantonen. Op deze manier wordt 50 gram goud kopen een manier van beleggen die volledig veilig is en die als het op veiligheid aan komt heel goed te vergelijken is met de veiligheid die beleggingsmunten u kunnen bieden. Ook al zijn goudbaren niet zo mooi om naar te kijken en uit te stallen als verzameling, de waardevermeerdering die het goud door maakt is er niet minder om en zal een investering in deze goudbaren meer dan goed maken. Uiteindelijk is het natuurlijk om deze waardevermeerdering te doen want dat is de winst die u uit uw beleggingen kan behalen.

Comments on this entry are closed.