1 Gram Goud Kopen

Als u graag in goud wilt beleggen dan zult u moeten bepalen wat het budget is waarvoor u goud kopen kan. Niet iedereen heeft immers de mogelijkheid om in één maal heel veel geld uit te geven en daarom is het goed dat u ook kleinere hoeveelheden goud aan kunt kopen zodat u toch een mooie winst kunt behalen.

Het verschilt een beetje per handelaar maar bij sommige handelaars kunt u vanaf 1 gram goud kopen. Het voordeel van de aankoop van een gram goud is dat u slechts een klein bedrag hoeft te betalen, voor rond de 30 euro kunt u zich gelukkig prijzen met uw eerste goudaankoop. Een stukje goud van 1 gram is een heel klein stukje en dit komt omdat goud een hoog soortelijk gewicht heeft. Als vergelijking kunt u denken aan een kleine dobbelsteen van een centimeter groot, deze zou als hij van goud gemaakt is maar liefst 19 gram wegen. U begrijpt dus wel dat een brokje van 1 gram goud behoorlijk klein is. De kans dat u het verliest is erg groot dus zult u voorzichtig moeten zijn waar en hoe u het bewaard.

Als u over gaat tot goud kopen online en het gaat om een gram goud dan zult u dat zelf op moeten halen, het is niet de moeite waard om een dergelijk klein stukje te versturen omdat de kosten te hoog zijn. Uw handelaar zal u verzendkosten in rekening moeten brengen als hij het goud verzendt, deze kosten houden de kosten voor het aangetekend verzenden en de verzekering in. Handelaren houden de grammen die u aan koopt dan ook vaak in beheer totdat het de moeite waard is om ze naar u te versturen. Over het algemeen is het volgens handelaren de moeite waard om goud te versturen vanaf 100 gram. Het voordeel voor u is dat u niet zelf al deze kleine stukjes hoeft te bewaren en u gewoon telkens een gram goud kopen kan totdat u voldoende hebt om het te laten versturen. 1 gram goud kopen werkt op deze manier dus een beetje als een goud spaarplan waar u regelmatig een storting in doet.

Als het u financieel een keertje mee zit dan kunt u ook besluiten om over te gaan tot meer dan 1 gram goud kopen. Op deze manier gaat het goud sparen een stuk sneller waardoor er ook eerder een mooie winst in het verschiet ligt. De tijd dat goud kopen alleen was weggelegd voor rijke mensen is voorgoed voorbij nu er zo veel mogelijkheden zijn. Langzaam aan kleinere hoeveelheden goud kopen online is steeds populairder aan het worden en steeds meer mensen zien in beleggingen goud een alternatief voor sparen bij de bank. Bank sparen levert een rente op die nauwelijks de moeite waard is en niet te vergelijken is met de winsten die u met goud sparen kunt behalen.
Als u uw eerste stappen in het goud beleggen wilt zetten dan kan 1 gram goud kopen ook een oplossing voor u zijn. Door de geringe bedragen die u uit moet geven hoeft u niet af te schrikken en u kunt al op een redelijke termijn een leuke winst behalen. U kunt uw aankopen ook afwisselen met bijvoorbeeld 2,5 gram goud kopen als dat zo uit komt en voor dat u het weet bezit u een aardige hoeveelheid goud. Als u uw aankopen slim doet dan kunt u binnen de kortste keren een aardige hoeveelheid goud bij elkaar sparen die u een mooie winst op kunnen leveren. Indien u op enig moment tot de conclusie komt dat goud kopen niets voor u is dan kunt u uw goud vaak met winst maar vrijwel altijd zonder al te veel verlies weer verkopen.

Of u nu 1 gram goud koopt of u koopt 2,5 gram per keer, de winst die u per gram kan halen kan behoorlijk oplopen. Als u zichzelf enigszins verdiept in de historie van de goudprijs dan kunt u zien dat de goudprijs continue omhaag gegaan is in de laatste 10 jaar. Van deze prijsstijgingen kunt u ook gebruik maken door nu over te gaan tot 1 gram goud kopen of elk ander gewicht dat bij uw budget past. Ook u kunt dan binnen afzienbare tijd uw eerste beleggingswinsten bijschrijven.

Comments on this entry are closed.